Parken Sport & Entertainment forventer Europa League-gruppespil til FCK næste år (opdatering)

2020-03-04

(Opdateret med information om top- og bundlinje for 2019 samt forventninger til 2020)

Parken Sport & Entertainment rapporterer stigende omsætning i helåret i forhold til samme periode sidste år. Selskabet rapporterer desuden et overskud mod det foregående års tab.

Omsætningen beløb sig til 835,1 mio. kroner (781,4), en stigning på 6,9 procent i forhold til det foregående år.

Nettoresultat blev 52,3 mio. kroner (-167,8).

Den samlede omsætningen for PSE endte med at overstige forventningerne, der blev meldt ud i delårsrapporten den 30. september sidste år. Bundlinjen før skat, som beløb sig til 75 mio. kroner, var desuden i den høje ende af intervallet på 65-75 mio. kroner.

I 2020 forventer koncernen, at omsætningen stiger til 900-950 mio. kroner, mens resultatet før skat ventes at ende på 0-20 mio. kroner.

"I forventningerne er indarbejdet en negativ værdiregulering af investeringsejendommene på 34 mio. kroner i første kvartal 2020, i forbindelse med udskydelse af hjemfaldspligten til Københavns kommune, samt betydelig lavere transferavancer sammenholdt med 2018 og 2019, da fokus for den sportslige ledelse er på kontinuitet i spillertruppen, med det formål at optimere resultaterne både sportsligt og økonomisk," begrunder selskabet.

Forventningerne er desuden bygget på, skriver Parken Sport & Entertainment, at FCK kvalificerer sig til gruppespillet i Europa League i den kommende sæson.

F.C. København er fortsat med i Europa League i indeværende sæson, hvor 1/8-finalerne mod Istanbul Basaksehir venter.

Klubben har dog fortsat mulighed for at sikre sig adgang til Champions League-kvalifikation ved at vinde enten Europa League eller Superligaen. I den hjemlige liga er FCK i skrivende stund 9 point efter F.C. Midtjylland.

[Tabell 1]

Mads Oddershede
Nyhedsbureauet Finwire