Sydbank forventer ikke prognosejustering fra SAS på trods af flystop til Kina

2020-02-21

Det ventes ifølge Sydbank at koste SAS et mindre trecifret millionbeløb af have aflyst de fleste af sine flyvninger til Kina i første kvartal som følge af udbruddet af COVID-19, tidligere kaldet coronavirus.

I det store billede vil det dog ikke rykke ved selskabets forventninger til helåret, vurderer analytiker.

"Vi forventer ingen ændringer i SAS’ brede prognose. Første kvartal er traditionelt lavsæson med lav aktivitet, og desuden vil det undre os, hvis afvigelserne fra SAS’ planer har været tilstrækkeligt store til at rykke på prognosen allerede nu," skriver Jacob Pedersen, aktieanalysechef hos Sydbank, i en analyse.

Der er dog to negative elementer ved flyselskabets førstekvartal, vurderer han.

"De største optimister må være blevet skuffede over, at SAS ikke har udnyttet Norwegians prisstigninger til selv at løfte billetpriserne mere i det overståede kvartal. I et år med lavere brændstofprisomkostninger er et beskedent løft i priserne dog også værd at tage med," skriver Jacob Pedersen og fortsætter.

"COVID-19-virussen og de aflyste fly til Kina i februar/marts får utvivlsomt også en kommentar med på vejen. Det kan koste SAS et mindre trecifret millionbeløb, men de lavere oliepriser kan delvist kompensere for den negative effekt i de kommende kvartaler."

Sydbank fastholder sin holdanbefaling på akiten. SAS udgiver regnskab den 26. februar.

Mads Oddershede
Nyhedsbureauet Finwire