MT Højgaard Holding øger omsætning og driftsresultat i helåret (opdateret)

2020-02-20

(Opdateret med CEO-udtalelse, prognose og aktiekurs)

MT Højgaard Holding rapporterer stigende omsætning i helåret i forhold til samme periode sidste år. Selskabet rapporterer en turnaround til profit.

Omsætningen beløb sig til 6.864 mio. kroner (6.758), en stigning på 1,6 procent i forhold til det foregående år.

Driftsresultatet blev 48 mio. kroner (-547), med en driftsmargin på 0,7 procent.

Nettoresultat blev -16 mio. kroner (-588).

"De vigtigste mål for 2019 var at få MT Højgaards drift tilbage på sporet og sikre fortsat momentum hos Enemærke & Petersen, Scandi Byg og Ajos. Disse forretning voksede, skabte robuste resultat, og vi er også i gang med at få vendt tingene i MT Højgaard," skriver CEO Morten Hansen i regnskabet og fortsætter.

"Vi har endnu ikke fuldført optimeringsopgaven, men MT Højgaard vinder og eksekverer sundere projekter og har nu en sundere ordrebog. Og med paradigmeskiftet i efteråret 2019, hvor vi organiserede os selv på en ny måde og satte projekterne forrest og skar 130-140 jobs, tog vi et vigtigt skridt mod at skabe et slankere og profitabelt MT Højgaard."

I 2020 forventer koncernen en omsætning, som bliver vurderet som det vigtigste parameter, på 6,5 mia. kroner, mens EBIT før særlige poster og eksklusiv Lindpro for MT Højgaard Group ventes at ende på 125 mio. kroner. For MT Højgaard Holding ventes samme post at ende på 85 mio. kroner.

MT Højgaard-aktien er få minutter efter offentliggørelsen af regnskabet oppe med 6,56 procent.

[Tabell 1]

Mads Oddershede
Nyhedsbureauet Finwire