Hoist Finance emitterar 40 miljoner euro primärkapitaltillskott

2020-02-19


Hoist Finance AB (publ) (Baa3/stable), ("Hoist Finance"), tillkännager idag att man har emitterat primärkapitaltillskott (AT1) för att ytterligare optimera kapitalstrukturen.

Instrumentet har en evig löptid, med möjlighet till inlösen efter 5,00 år med en fast kupongränta uppgående till 7,750 procent. Instrumentet kommer att noteras på Global Exchange Market som regleras av Euronext Dublin.

"Vi är mycket nöjda med villkoren i emissionen, vilka möjliggjordes av en efterfrågan som substantiellt översteg transaktionsstorleken", säger Mathias Zetterqvist, Head of Treasury.

Citi och Nordea har varit rådgivare i transaktionen.
För vidare information vänligen kontakta:
Mathias Zetterqvist, Head of Treasury
+46 (0) 8 555 177 72
Andreas Lindblom, Head of Investor Relations
+46 (0) 72 506 14 22
Om Hoist Finance

Hoist Finance är en tillförlitlig kredithanteringspartner till privatpersoner, företag och banker i elva europeiska länder. Med över 1600 dedikerade kollegor, smarta digitala lösningar och en djup förståelse för individuella finansiella situationer hjälper vi över sex miljoner kunder att hålla sina åtaganden. Detta åstadkommer vi genom att sätta upp hållbara återbetalningsplaner så att alla kan inkluderas i det finansiella ekosystemet. Hoist Finance har en bred portfölj av tillgångsklasser och vår webbaserade sparplattform i Sverige och Tyskland bidrar till vår unika finansieringsmodell. Hoist Finance grundades 1994 och är idag ett publikt bolag noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, vänligen besök hoistfinance.com.


Se fullständiga pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag hos Cision News