Danske Stenocare udpeges som 'companies to watch' af Europæisk cannabis-bibel

2020-02-18

Den danske medicinske cannabisselskab Stenocare nævnes af den europæiske brancherapport, The European Cannabis Report, som et af de selskaber man skal holde øje med. Det fremgår af Prohibition Partners, der indsamler data for branchen for medicinsk cannabis og udgiver rapporten.

"Selskabet er nu blandt de førende på det europæiske marked; dets produktion og distributionsnetværk i Danmark var profitabelt i 2018 og udvider pt. til Irland blandt andre emerging market," lyder det i rapporten.

Der peges også på, at det er usædvanligt med overskud, da selv de helt store spillere i branchen har kæmpet med underskud i de første leveår, i en branche, der først for alvor er ved at blive legitimeret og anerkendt verden rundt.

"Hos Stenocare er vi beæret over at være omtalt i European Cannabis Report 2020, som mange opfatter som industriens leksikon. Det viser, at Stenocare også udenfor Danmark er anerkendt som en seriøs ledende spiller indenfor medicinsk cannabis," lyder det fra Stenocares CEO Thomas Schnegelsberg i en email til Finwire.

Stenocare havde imidlertid et hårdt 2019, der bød et afsluttet partnerskab med canadiske CannTrust, men også nye samarbejder med blandt andet Solural Pharma. Siden årskiftet er Stenocare-aktien faldet med godt 21 procent på Spotlight-børsen og ligger tirsdag eftermiddag nede med 1,0 procent.

Annabella Pultz
Nyhedsbureauet Finwire