Brighters Actiste kortlistad till MWC2020 Glomo Awards – "Best Mobile Innovation for Health and Biotech"

2020-01-27


Actiste®, som introduceras på den globala marknaden av Brighter AB (publ) i samarbete med Ericsson, har blivit kortlistad till Mobile World Congress Glomo Awards 2020 i kategorin Best Mobile Innovation for Health and Biotech.

Glomo Awards arrangeras årligen i samband med Mobile World Congress Barcelona och belyser de mest innovativa telekomlösningarna på marknaden.

Actiste är världens första kompletta IoT-vårdlösning för monitorering och behandling av insulinberoende diabetes. Hjälpmedlet samlar och kombinerar alla nödvändiga funktioner i en enda uppkopplad enhet; blodprovstagning, blodglukosmätning och injektion av läkemedel.

Enheten är baserad på patenterad teknik för insamling av data om specificerade biomarkörer och injicerade volymer av läkemedel. Genom toppmodern eSIM-teknologi, från det branschledande ICT-bolaget Ericsson, har Actiste global out-of-the-box-uppkoppling, vilket innebär att den är helt oberoende av andra enheter för att dela hälso- och behandlingsdata. Actiste-enheten erhöll 2 CE-märken i september 2019 – ett för MDD och ett för IVDD.

Actiste-enheten levereras som en del i en abonnemangstjänst. Tjänsten inkluderar global uppkoppling, olika nivåer för delning av data, löpande automatisk påfyllning av förbrukningsartiklar och möjliggör personlig coachning och vägledning för att optimera och förbättra behandling. https://actiste.com/

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Norström, CEO

Telefon: +46 733 40 30 45

E-post: henrik.norstrom@brighter.se

Om Brighter AB (publ)

Brighter är ett svenskt health tech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar stärker och underlättar flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare – vilket kan förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning. Brighter är certifierat under ISO 13485. 2019 utnämndes bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award.

Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market/BRIG. Brighters Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB +46 (0)8 – 684 211 10, adviser@eminova.se, www.eminova.se


Se fullständiga pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag hos Cision News