Fonden Core Ny Teknik får nytt ansvarigt fondbolag

2019-12-17

Core Ny Teknik A byter från Wahlstedt & Partners till Teknik Innovation Norden Fonder, till vardags kallat TIN Fonder, som förvaltande fondbolag.

Överlåtelsen, som har godkänts av Finansinspektionen, kommer att verkställas den 20 januari 2020.

Tomas Lundmark, vd på TIN Fonder kommenterar bytet.

"Vi startade fonden Core Ny Teknik i samarbete med Wahlstedt & Partners som fondhotell med ett värdepappersbolag som ansvarig portföljförvaltare och nu migrerar vi där vi tar nästa steg och tar över fonden i det egna fondbolaget TIN Fonder. Starten av fonden har gått smidigt och över förväntan på alla sätt och på mindre än ett år har vi gått från ansökan om start av en ny fond till ett förvaltat kapital om cirka 2,9 miljarder kronor".

Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire