Jupiter Global Emerging Markets Equity Unconstrained steg 3,2 procent i oktober – Kenya Commercial Bank främsta bidragsgivare

2019-11-30

Jupiter Global Emerging Markets Equity Unconstrained steg 3,2 procent i oktober, medan fondens jämförelseindex steg 4,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 12,6 procent, mot index som ökat 10,7 procent.

Förvaltarna skriver att positiva signaler från handelskriget mellan Kina och USA bidrog positivt till marknadsutvecklingen i oktober. Vidare tror man däremot inte att slutet på handelskriget är i sikte.

Främsta bidragsgivare under månaden var Kenya Commercial Bank och en underviktsposition i Tencent.

Interglobe Aviation tyngde avkastningen.

I en syn på framtiden skriver förvaltarna att man kommer investera i klara strukturella tillväxtmöjligheter, rimliga värderingar och med stark utdelning.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.