Jupiter Global Absolute Return backade 1,5 procent i oktober – kortpositionen i Tesla tyngde avkastningen

2019-11-30

Jupiter Global Absolute Return backade 1,5 procent I oktober, medan fondens jämförelseindex steg 0,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden backat 6,1 procent, mot index som stigit 0,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Marknaderna gynnades av positiva signaler från handelskriget mellan Kina och USA efter att Trump presenterat ett fas-ett avtal. FED meddelade en räntesänkning med 25 punkter, vilket är den tredje sedan juli.

Kortpositionen i Tesla tyngde avkastningen efter att aktien stigit 30 procent. Även fondens exponering mot guld genom en ETF bidrog negativt.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.