SciBase erhåller order på Nevisense från Mount Sinai sjukhusets nya melanomklinik

2019-11-12


SciBase en ledande utvecklare av elektriska impedans spektroskopi system, meddelar idag att The Kimberly and Eric J. Waldman dermatologiavdelning vid Mount Sinai har blivit det första sjukvårdssystemet i USA att beställa flera Nevisense system till sitt nya melanomcenter. Mount Sinais system består av åtta sjukhus, en ledande utbildningsenhet inom medicin och ett stort nätverk av ambulerande kliniker över hela New York området och gör det till det största enskilda sjukhussystemet i regionen.

"Vi är glada över att kunna integrera Nevisense systemet i vårt nya melanomcentrum och erbjuda våra patienter avancerad teknik för att kunna optimera den kliniska hanteringen av deras atypiska lesioner. Det stöder vidare vårt åtagande att införa nästa generations lösningar för att förbättra patientvård och resultat samtidigt som vi erbjuder våra kliniker de modernaste verktygen för att kunna göra det" säger Dr. Mark Lebwohl, Waldman Professor och Ordförande för the Kimberly and Eric J. Waldman Department of Dermatology vid Icahn School of Medicine på Mount Sinai.  

"Införandet av EIS-tekniken gör att vi kan ge patienter viktig riskutvärdering. Detta kommer att hjälpa till att differentiera melanomcentret Mount Sinai och samtidigt ge våra patienter bästa möjliga vård ", säger Dr. Jonathan Ungar, biträdande professor i dermatologi och medicinsk utbildning vid Mount Sinai.

"Vi ser ett krav på AI-baserade system inom dermatologin i USA och vi på SciBase är stolta över att installera flera system inom ett av de största sjukvårdssystemen i USA och det största i New York-regionen." säger Simon Grant, VD för SciBase. "Denna order på flera system markerar en viktig milstolpe i SciBase amerikanska marknadspenetrationsstrategi och vi är glada över det ökade intresset för Nevisense."

För mer information, vänligen kontakta:
Simon Grant, vd SciBase
Tel: +46 72 887 43 99
Email: simon.grant@scibase.com  

Certified Advisor:

Avanza

Tel: +46 409 421 20

Email: corp@avanza.se

Om SciBase och Nevisense
SciBase är ett medicinteknikbolag med huvudkontor i Sundbyberg, som utvecklat och säljer ett unikt "point-of-care" instrument för utvärdering av olika hudsjukdomar såsom hudcancer och atopisk dermatit. Den första produkten Nevisense är ett hjälpmedel för detektion av malignt melanom, den farligaste formen av hudcancer. Vidareutveckling har lett till att Nevisense också kan användas som ett verktyg för att utvärdera hudens barriärfunktion och inflammation. Bolaget grundades av Stig Ollmar, forskare på Karolinska Institutet. Produkten baserar på omfattande forskning, och i den största kliniska studien som hittills genomförts för detektion av malignt melanom har Nevisense fått resultat som visar på värdet av metoden för sjukvården. Nevisense är godkänd för försäljning inom EU (CE-märkning), TGA-godkännande i Australien samt godkänt av FDA i USA (PMA). Nevisense är baserad på en metod som kallas Elektrisk Impedansspektroskopi (EIS) som upptäcker maligna vävnader genom att mäta motståndet av elektriskt ström i cellerna. SciBase är noterat på First North Growth Market ("SCIB"). Mer information finns på www.scibase.com .

 

 


Se fullständiga pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag hos Cision News