Lannebo Teknik steg 1,5 procent i oktober – Apple, Sinch och Microsoft främsta bidragsgivare

2019-11-10

Lannebo Teknik steg 1,5 procent i oktober, medan fondens jämförelseindex ökade 1,4 procent. Sedan årsskifte har fonde avkastat 32,9 procent, samtidigt som index ökat 43,9 procent. Det framgår av en månadsrapport.

"Under oktober stod kvartalsrapporterna i fokus, även om Donald Trump och Boris Johnson fortsätter att ta en hel del mediautrymme. Det fanns en konjunktursoro och förväntningarna hade kommit ner inför rapporterna", skriver förvaltarna.

Innehaven i fonden som bidrog mest till avkastningen var Apple, Sinch och Mycronic. På den negativa sidan återfinns IBM .

Under månaden har man köpt aktier i Activision Blizzard och minskat i Kindred och NetEnt.

Fondens tre största innehav var per utgången av månaden Apple, Microsoft och Alphabet med portföljvikterna 9,5, 9,4 respektive 9,3 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.