Lannebo Sverige Plus steg 3,4 procent i oktober – ökat i Industrivärden, BillerudKorsnäs och Telia

2019-11-10

Lannebo Sverige Plus steg 3,4 procent i oktober, medan fondens jämförelseindex ökade 4 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 19,6 procent, mot index som ökat 27,9 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Främsta bidragsgivare under månaden var Trelleborg, Electrolux samt Veoneer som alla utvecklades bättre än börsen. På den negativa sidan återfinns Nokia, Swedbank samt Telia.

"Under oktober fortsatte Stockholmsbörsen att stiga, bland annat med stöd av bolagens kvartalsrapporter. I jämförelse med övriga nordiska, europeiska och amerikanska börser var avkastningen på den svenska börsen stark. Aktiekurser i flertalet cykliska företag steg markant efter rapporter som överträffade aktiemarknadens nedjusterade förväntningar", berättar förvaltarna.

Fonden har under månaden köpt aktier i Industrivärden, BillerudKorsnäs och Telia. Samtidigt har man minskat i Electrolux, Essity och Skanska.

Fondens tre största innehav var per utgången av månaden Nordea, Swedbank och ABB med portföljvikterna 7,7, 5,8 respektive 5,2 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.