UBS Equity China Opportunity backade i september – Alibaba tyngde avkastningen

2019-10-21

Aktiefonden UBS Equity China Opportunity backade 1,1 procent i september med Alibaba, fondens näst största innehav, som negativ bidragsgivare. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att den kinesiska marknaden initialt återhämtade sig under månaden, men föll sedan tillbaka till följd av svag makrodata samt nyheter om att USA möjligen ska begränsa investeringsflöden till Kina.

Någon snabb lösning på handelskriget mellan USA och Kina ser inte förvaltarteamet framför sig. Vilket medföra att fonden anser det allt viktigare att fortsatt hitta högkvalitativa bolag.

"Vi tror att det fortfarande finns många bra företag i Kina som erbjuder långsiktiga investeringsmöjligheter", beskriver förvaltarteamet.

Under månaden erhölls positivt bidrag från NetEase och Sogou, medan TAL Education, Wuliangye och Alibaba missgynnade fondens avkastning.

Till följd av månadens utveckling har fonden stigit 37 procent hittills i år.

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Tencent, Alibaba och Ping An med portföljvikterna 9,6, 9,4 respektive 8,9 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.