Jupiter Global Absolute Return backade 0,6 procent under tredje kvartalet – Netflix bidrog positivt

2019-10-21

Jupiter Global Absolute Return backade 0,6 procent tredje kvartalet, medans fondens jämförelseindex hade en negativ avkastning på 0,1 procent. Fonden underpresterar index även på årsbasis där man noteras för en negativ avkastning på fem procent. Det framgår av en kvartalsrapport från fondens förvaltare.

Tillgångsmarknader backade under kvartalet. De flesta aktieindex steg i juli och september, mot bakgrund av FED:s räntesänkning med 25 punkter. ECB sänkte räntan till rekordlåga -0,5 procent vilket gynnade tillgångsmarknader.

Aktiemarknaderna i USA och Japan ökade, medan börserna i Storbritannien och Europa inte presterade lika bra.

För fondens del påverkades portföljen negativt i juli och augusti för att återhämta sig något i september.

Fondens ljuspunkter under kvartalet var Netflix, Planet Fitness and Middleby, och långpositioner i IG Group and GVC. Burford Capital, och kortpositionerna i Shake Shack, Ball Corp and Transdigm tyngde avkastningen.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.