Jupiter Dynamic Bond steg 1,8 procent tredje kvartalet – adderat grekiska och egyptiska statsobligationer till portföljen

2019-10-21

Jupiter Dynamic Bond steg 1,8 procent och slog sitt jämförelseindex under tredje kvartalet. Fonden noteras hittills i år för en avkastning på 7,7 procent. Det framgår av en kvartalsrapport från fondens förvaltare.

Marknaderna påverkades av politiska konflikter under kvartalet, däribland handelskriget mellan Kina och USA, primärvalet i Argentina och oroligheterna kring Storbritanniens planerade utträde ur EU.

Bland annat centralbankerna FED och ECB kom med lättnader.

Fondportföljens avkastning drevs främst av statsobligationer från USA och Australien, varefter statsobligationer från Italien, Polen och Cypern också kom med positiva bidrag. High-yield-marknader och tillväxtmarknader var också bland fondens starkaste bidragsgivare.

Under kvartalet investerade fonden i grekiska och egyptiska statsobligationer.

USA beskrivs vara i slutet av sin ekonomiska cykel, baserat på bland annat både makro- och marknadssignaler för att nämna några.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.