JPM Global Corporate Bond sjönk 0,7 procent i september – exponeringen mot Kraft Heinz tyngde

2019-10-21

JPM Global Corporate Bond A (acc) USD sjönk 0,7 procent i september medan jämförelseindexet föll 0,5 procent. Fonden är därmed upp 11,5 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att fonden fortsatt är positionerad med en övervikt i europeiska företagsobligationer samt undervikt i bolag med exponering mot amerikanska dollarn och brittiska pundet.

Fondens övervikt i General Electric bidrog positivt under månaden.

På minussidan märktes exponeringen mot den amerikanska livsmedelskoncernen Kraft Heinz. Bolaget möts av en nedgradering till kreditbetyget high yield och ledningen gör inga större åtgärder för att upprätthålla nuvarande kreditbetyg.

Inför framtiden skriver förvaltarteamet att man är varsamma över fler potentiella sänkningar av kreditbetyg.

"Företagens balansräkningar är högt belånade, vilket gör oss mycket försiktiga inför nedgraderingar, speciellt i lägre kvalitativa delar av marknaden", beskriver förvaltarteamet avslutningsvis.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.