Case Fair Play steg 0,8 procent i september – köpt i Vostok New Ventures samt sålt i Trianon (R)

2019-10-10

(I tidigare version av artikeln angav Finwire felaktigt att fonden är en blandfond, fonden är en räntefond)

Räntefonden Case Fair Play, som har fått en raketstart med sin nya inriktning mot högavkastande företagsobligationer, steg 0,8 procent i september. Det framgår av en månadsrapport.

"Fed sänkte styrräntan en andra gång för i år med 25 punkter. ECB sänkte sin inlåningsränta med 10 punkter och flaggade även för nya stimulanspaket. Även om det nya QE-programmet den här gången rör sig om köp av obligationer för i det historiska sammanhanget ringa 20 miljarder euro i månaden så är horisonten för detta paket nu okänd", skriver förvaltarna.

Riksbanken lämnade styrräntan oförändrad och meddelade samtidigt att en höjning kan komma i slutet av året, vilket marknaden tror är osannolikt. Sedan uttalandet har sämre makrodata kommit in, med lägre inflation och svagt inköpschefsindex vilket kan bidra till att Riksbanken ändrar sina planer på en förändring av styrräntan.

Förvaltarna berättar att centralbankernas monetära politik har gynnat tillgångar med både ränte- och kreditrisk. Vidare tror de att fonden kommer gynnas av centralbankernas finanspolitik.

Fonden köpte under månaden i Vostok New Ventures och sålde i Trianon.

Love Josefsson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.