Aktie-Ansvar Kvanthedge föll 1,3 procent i september – valuta- och råvaruportföljen backade

2019-10-10

Aktie-Ansvar Kvanthedge föll 1,3 procent i september, vilket medför att fonden hittills i år backat 2,6 procent. Det framgår av en månadsrapport.

"Månaden präglades till stor del av stigande börskurser, där de japanska och europeiska börserna överpresterade jämfört med sina nordamerikanska och asiatiska motsvarigheter. På räntemarknaderna steg långa obligationsräntorna under första halvan av månaden för att därefter falla tillbaka något", berättar förvaltarna.

Aktieindexportföljen bidrog positivt till fondens avkastning under månaden. Vinsterna från positionerna i AEX och TOPIX översteg förlusterna från positionerna i bland annat OMX30.

Både ränte- och råvaruportföljen backade under månaden.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.