Aktie-Ansvar Europa gynnades av övervikt i finanssektorn – steg 3,7 procent i september

2019-10-10

Aktie-Ansvar Europa steg 3,7 procent i september, medan fondens jämförelseindex steg 3,3 procent. Största anledningen till avkastningen beskrivs vara innehaven i finanssektorn. Det framgår av en månadsrapport.

Handelssamtalen mellan USA och Kina återupptogs under månaden vilket fick världens börser att stiga. FED och ECB sänkte styrräntorna med 25 respektive 10 punkter. De europeiska börserna ledde uppgången där många börser steg mellan 3-4 procent.

Sektorerna industri och konsumentvaror bidrog positivt och överbryggde fondens undervikt mot olja och gas. Oljepriserna steg kraftigt efter attacken i Saudiarabien, däremot investerar fonden inte i olja eller gas.

Fondens främsta bidragsgivare var under månaden AXA, ING och Sanofi. Atos, Nestle och Novartis tyngde avkastningen.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.