C WorldWide Sweden tog en position i ABB – sålde Systemair och minskade i Sandvik

2019-09-11

Aktiefonden C WorldWide Sweden sjönk med 3,2 procent under augusti, vilket var sämre än index som under samma period minskade med 1,2 procent. Hittills i år är aktien upp med 19,4 procent.

Under sensommarmånaden köpte fondbolaget in ABB som ett nytt innehav. Köpet finansierades genom en försäljning av Systemair och en minskning i Sandvik.

Bästa innehav under månaden var kycklingjätten Scandi Standard och Essity. Förvaltarna pekar på att Scandi Standard presenterat en stark rapport och att aktien fortsatt är lågt värderad.

Större negativa bidrag kom från Lime, som föll på att storägaren Monterro valde att sälja 1,5 miljoner aktier i en större rabatterad transaktion, Mycronic, där fler blankare kortsiktigt satt press på aktiekursen och Oncopeptides, som föll på rykten att en amerikansk investerare valt att sälja ut delar av sitt innehav.

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Atlas Copco, Volvo och Assa Abloy med portföljvikterna 8,9, 6,9 respektive 6,5 procent.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.