C WorldWide Sweden Small Cap sjönk i augusti – tecknade i Eneas emission

2019-09-11

Aktiefonden C WorldWide Sweden Small Cap gick sämre än sitt index under augusti. Småbolagsfonden sjönk med 2,9 procent vilket kan jämföras med index som under samma period backade med 0,9 procent. Hittills i år är fonden upp med 19,8 procent.

Under månaden tecknade fonden i Eneas riktade nyemission.

Bästa innehav var Raysearch, ett bolag som presenterade flera order och rapporterade såväl en stark tillväxt som bra marginal. Även kycklingjätten Scandi Standard gick bra på en stark rapport.

I den negativa vågskålen återfanns Mycronic, en aktie som pressats av blankare, samt Evolution Gaming där insiders sålt aktier. Även Enea gick svagt i samband med nyemissionen.

Castellum har nu seglat upp som fondens största innehav med en andel om 5,6 procent. På andra och tredje plats kommer Elekta och Evolution Gaming med en andel om 5,2 respektive 5,1 procent.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.