C WorldWide Global Equities slog index – sålde Visa och ökade i Procter & Gamble

2019-09-11

Aktiefonden C WorldWide Global Equities var upp 1,4 procent i augusti, vilket var klart bättre än index som backade med 0,2 procent. Det medför att fonden är upp 30,5 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Fonden har under sensommarmånaden minskat i Visa och köpt mer aktier i konsumentjätten Procter & Gamble.

De största positiva bidragsgivarna var under augusti American Tower, Home Depot och Novo Nordisk.

"American Tower steg på fortsatt icke-cyklisk tillväxt som belönas när räntorna fortsätter falla runtom i världen. Bolaget är världsledande inom trådlösa antennbaser och har mycket goda tillväxtutsikter på många tillväxtmarknader inklusive Indien och Brasilien", skriver förvaltarna.

I den negativa vågskålen återfanns Shell, AIA och Siemens. Royal Dutch Shell straffades av fallande olje- och gaspriser och rapporten blev en besvikelse.

"Vi är fortsatt strukturellt konstruktiva till aktien", skriver förvaltarna.

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Visa, HDFC och Home Depot med portföljvikterna 8, 7,5 respektive 5 procent.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.