C WorldWide Global Equities Ethical gick mot strömmen och steg i augusti – köpte Unilever

2019-09-11

C WorldWide Global Equities Ethical ökade under augusti med 2,6 procent, vilket var bättre än index som under samma period sjönk med 0,2 procent. Hittills i år är fonden upp med 34.3 procent.

Fonden minskade något i Visa och ökade i Procter & Gamble samt Unilever.

Bästa innehav var under sensommarmånaden American Tower, Home Depot och Novo Nordisk. Sämsta innehav var AIA och Sun Hing Kai Properties, vilket båda är aktier som är hemmahörande i Hongkong. Även First Republic Bank föll under augusti.

"American Tower steg på fortsatt icke-cyklisk tillväxt som belönas när räntorna fortsätter falla runtom i världen. Bolaget är världsledande inom trådlösa antennbaser och har mycket goda tillväxtutsikter på många tillväxtmarknader inklusive Indien och Brasilien", skriver förvaltarna.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav alltjämt Visa, HDFC och Ecolab med portföljvikterna 8,6, 7,2 respektive 5,3 procent.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.