C WorldWide Emerging Markets sjönk i augusti – avyttrade bland annat Tencent Music på regulatorisk oro

2019-09-11

Aktiefonden C WorldWide Emerging Markets sjönk med 1,6 procent under augusti, vilket var bättre än index som under samma period backade med 2,5 procent. Hittills i år är fonden upp med 16,5 procent.

Överlag var det en svag månad för tillväxtmarknadsaktier.

Negativa bidragsgivare till fondens utveckling var Tencent, PSG och HDFC. Största positiva bidragsgivare var Sunny Optical, Intermedica och Pagseguro, som alla kom med starka rapporter.

Under sensommarmånaden sålde fonden av sitt innehav i My EG. Bakgrunden är en försämrad visibilitet. Tencent Music såldes också av. I det fallet handlar det om regulatorisk oro.

C WorldWide Emerging Markets tog också en ny position i det indiska byggbolaget NCC vars aktie fallit den senaste tiden på grund av en rad inställda offentliga projekt i delstaten Andhra Pradesh. Aktien är enligt förvaltarna nu mycket attraktivt värderad givet att man tror på en återhämtning av orderingången.

Fonden har störst vikt i finanssektorn som står för 26,8 procent av portföljen, följt av Informationsteknik och sällanköpsvaror.

De största innehaven per utgången av månaden var Alibaba, Samsung Electronics och Tencent med portföljvikterna 7,6, 7,1 respektive 5,7 procent.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.