Jupiter Global Emerging Markets Equity Unconstrained backade 0,2 procent i juli, inga större förändringar i portföljen

2019-08-16

Jupiter Global Emerging Markets Equity Unconstrained backade 0,2 procent i juli, vilket medför att fonden är upp tio procent i år. Jämförelseindexutvecklingen under samma period uppgår till 9,5 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren Ross Teverson skriver i en kommentar att handelskriget mellan USA och Kina var det som påverkade fonden mest under månaden. Marknaderna var känsliga för vilka tecken som helst på antingen framsteg eller eskalering vilket fått marknaderna att svänga väldigt mycket. Fonden strävar efter att förbise bolag som påverkas av den politiska debatten och söker istället bolag som med större sannolikhet klarar sig igenom stundande händelser.

Det som bidrog positivt till fondens utveckling var främst främst innehaven i small- och midcap-bolag. Bland annat presterade den kinesiska kreditgivaren Qudian och brasilianska uthyrningsfirman av byggutrustning Mills Estruturas.

GT Bank i Nigeria var den sämsta bidragsgivaren under juli månad.

Fonden har inte gjort stora förändringar i portföljen under perioden, förutom att de köpte lite aktier i SK Hynix, Mills och PagSeguro.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.