Jupiter Dynamic Bond steg 0,6 procent i juni, upp 5,8 procent i år – förväntar sig aggressiva amerikanska stimulanser

2019-07-12

Jupiter Dynamic Bond steg 0,6 procent i juni, vilket medför att obligationsfonden är upp 5,8 procent i år. Jämförelseindexet har under samma period ökat 4,6 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren Ariel Bezalel skriver i en kommentar att rallyt i obligationsräntor fortsatte i det andra kvartalet, lett av svagare ekonomisk data och höjda stimulansförväntningar.

Kreditmarknaderna utvecklades väl under perioden, med starka resultat i april och juni men med en svagare månad i maj. Mot bakgrund av fallande räntor var aptiten efter yielder god.

Fonden steg i kvartalet och utvecklades även bättre än jämförelseindexet, vilket förvaltaren kopplar till selektiv exponering mot krediter och tillväxtmarknader.

Avkastningen drevs av amerikanska och australienska statsobligationer, varav båda marknaderna noterade ett rally. Däremot missgynnades fonden av CDS-derivat som syftar till att mitigera isärspreadning mellan amerikanska och europeiska high yield-obligationer.

Inför framtiden förklarar Bezalel att det har varit förvaltarteamets uppfattning under en längre tid att den amerikanska ekonomin närmar sig slutet på cykeln samt nästa recession.

De förväntar sig ytterligare aggressiva penningpolitiska stimulanser från centralbankshåll i USA, mer än vad för närvarande diskonteras av marknaden.

Vidare belyser man det faktum att den nuvarande ekonomiska expansionen i USA är den längsta i USA:s historia som daterar tillbaka till 1854.

"Det i sig självt borde vara en varningssignal", konstaterar Jupiter-förvaltaren.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.