Odin Norden sjönk 4,0 procent i maj, köpte isländska Össur

2019-06-13

Odin Norden backade 4,0 procent under maj månad, vilket medför att fonden är upp 20,1 procent hittills i år. Jämförelseindexet har under samma period stigit 11,9 procent, vilket är sämre. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att börsen föll tillbaka i maj, i linje med de flesta större börser världen över. Detta efter en stark aprilmånad.

Under månaden togs en position i det isländska företaget Össur, världsledande inom proteser.

"Vi gillar att 95 procent av försäljningen omfattas av ersättningssystem, samtidigt som de har en stark position på en marknad med exponering mot en alltmer åldrande befolkning. Vi tittar på Össur som ett högkvalitativt bolag med stabil tillväxt, stark kassaflödesgenerering och attraktiva förvärvsmöjligheter", skriver förvaltarna i en kommentar.

Förvaltarna kommer också hålla ögonen på Dometic som i samband med sin kapitalmarkandsdag i slutet av maj betonade att det skulle omorganisera företaget till ett "livsstillsmärke utomhus", med mer konsumentfokus, högre innovation och lägre cyklikalitet.

De främsta bidragsgivarna under perioden var Addtech, Mowi och Beijer Ref, följt av Axfood och Schouw & Co. På minussidan märktes främst Autoliv, Nilfisk, Hexagon, Atlas Copco och Sbanken.

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Novo Nordisk, Beijer Ref och Sampo med portföljvikterna 5,2, 4,4 respektive 4,1 procent.

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån Finwire, @Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.