Cline Scientific levererar guldnanopartiklar till ny diagnostikprodukt

2019-06-13

Diagnostikföretaget Empe Diagnostics ämnar använda life science-bolaget Cline Scientifics guldnanopartiklar som komponent i sin första diagnostikprodukt, mfloDx miniMDR-TB, för bestämning av eventuell antibiotikaresistens hos tuberkulos. Lanseringen beräknas ske i fjärde kvartalet 2019. Det framgår av ett pressmeddelande.

Cline har under en längre tid levererat lösningar av guldnanopartiklar till Empe Diagnostics för användning i deras produktutveckling av ny diagnostik. Empes mål är att utveckla en serie produkter för diagnostisering av tuberkulos samt för snabb och noggrann bestämning av eventuell antibiotikaresistens hos bakterien som ger upphov till sjukdomen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire