Igrene skall lämna in ansökan bearbetningskoncessionen under juni – vd

2019-05-23

Gasprospekteringsbolaget Igrene kommer att lämna in sin ansökan om bearbetningskoncession under juni, istället för maj som var ambitionen. Det uppger Igrenes vd Mats Budh i ett mejl till Finwire. I mars uppgav han också att det inte var någon katastrof om ansökan sköts upp ett par veckor, vilket alltså nu inträffat.

I mars uppgav Budh att bolaget siktade på att få fram testresultat från produktionstesterna inom fyra veckor. Därefter skulle en bearbetningskoncession lämnas in skyndsamt. Han bedömde då att det skulle kunna ske i maj.

För strax över en vecka sedan meddelade bolaget dock att man fått avbryta sina förnyade tester i Mora. Bakgrunden var tekniska problem.

"Vi har tillsammans med leverantören beställt ny utrustning – själva pumpkonstruktionen är specialtillverkad och avgör leveranstiden. Vi räknar med att komma igång med montagearbetet direkt efter midsommar om allt går som det skall", uppger Budh.

När det gäller ansökan om bearbetningskoncessionen har de avbrutna testerna skapat förseningar. Pappren skall nu in i juni, enligt Igrene-chefen.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire