Plejd inleder första OEM pilot med Clear Channel och BaltLED

2019-05-17


Plejd inleder ett pilot projekt om ca 2500 enheter, slutkunden är Clear Channel (NYSE: COO) vilka är ett av världens största utomhusreklambolag, integrationen sker tillsammans med BaltLED en leverantör av belysningslösningar baserade i Litauen. Integrationen går ut på att med smart tidsstyrning spara energi under delar av dygnet där reklamen inte behöver belysas för fullt. Plejds lösning valdes för den smidiga formfaktorn, priset, lätta installationen och att allt är inbyggt. Initiala ordervärdet väntas bli ca 1 msek i ett antal avrop. Projektet kommer ske utanför Sverige men i Europa. 

VD Babak Esfahani kommenterar

– Det är lätt att vi hamnar i facket för smart belysningsstyrning i vanliga hem, men vår teknik har mycket bredare applikationsområden än så. Vi har tidigare kommunicerat att vi påbörjat våra satsningar på projekt och OEM där vi nu sakta men säkert börjar se frukterna av dessa satsningar i ett för oss orört område. Detta är ett spännande projekt med en intressant applikation som påvisar bredden i vad smart belysningsstyrning kan användas till.
För ytterligare information

Babak Esfahani

VD, Plejd AB

Telefon: 0735-322 391

E-post: babak.esfahani@plejd.com
Om bolaget

Plejd är ett innovativt svenskt teknikbolag som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation. Bolaget vitaliserar belysningsmarknaden genom att ligga i framkant i den teknikutveckling som populärt brukar kallas för Internet of Things. Under 2016 lanserar Plejd en ny produktserie inom smart belysning som ger elektriker och konsumenter en väsentligt bättre flexibilitet och användarupplevelse än dagens traditionella produkter.


Se fullständiga pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag hos Cision News