CLS: BioStock intervjuar talarna på CLS ECIO-symposium, som ser stor potential för imILT

2019-04-18


Clinical Laserthermia Systems (CLS) (publ) deltog i European Conference on Interventional Oncology, ECIO (http://ecio.org/index.php?pid=149), i Amsterdam, Nederländerna, förra veckan och på plats fanns BioStock för att få kommentarer från Dr Belarmino Gonçalves, Professor Olivier Turrini, Professor Gunnar Hedlund samt, CLS medgrundare, Professor Karl-Göran Tranberg, som samtliga presenterade på CLS symposium med fokus på imILT® och de interimsresultat som tidigare presenterats från studierna avseende bukspottkörtelcancer. Intervjuerna, som är på engelska, inleds med en kommentar på svenska av CLS VD, Lars-Erik Eriksson. 

–       Det betyder mycket för CLS att läkare med lång erfarenhet av behandling av patienter med bukspottkörtelcancer presenterar sina studieresultat och delar sina erfarenheter av TRANBERG-systemet och imILT, säger Lars-Erik Eriksson, VD i CLS. Mottagandet var positivt och engagerat och lokalen var fylld till sista plats. Vår målsättning är att göra liknande aktiviteter på fler läkarmöten framöver, framför allt i Europa. Det faktum att vår hands-on-workshop, som genomfördes dagen efter symposiet, var helt fullsatt, gör att vi sammantaget summerar årets ECIO-möte som en stor framgång och väl värt den satsning det innebär, säger Lars-Erik Eriksson.

Intervjuerna finns tillgängliga på CLS hemsida (https://clinicallaser.se/svenska-nyheter-media/video/) under Nyheter & Media/video samt på BioStocks hemsida (https://www.biostock.se/). Översättning till svenska av de intervjuer som är på engelska kommer att finnas tillgängliga om cirka två veckor. 

ECIO hölls första gången 2008 och är sedan 2012 en årligen återkommande konferens som riktar sig till experter inom interventionell onkologi/radiologi med fokus på nyare former av cancerbehandling. Dessa innebär mindre ingrepp än traditionell kirurgi och genomförs med hjälp av någon form av bildstyrning t ex datortomografi (CT) eller magnetisk resonanstomografi (MR) eller ultraljud (US). CLS är sedan tidigare medlemmar i organisationen CIRSE (Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe) som står bakom konferensen. Förra årets ECIO i Wien hade mer än 1400 deltagare, vilket är rekord för evenemanget. 

Mer information om ECIO på www.ecio.org

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 mars 2019 kl 09:15 CET
Lars-Erik Eriksson, CEO, Clinical Laserthermia Systems AB (publ)
Tel: +46 – (0)702 – 90 33 00   E-mail: lee@clinicallaser.se
Clinical Laserthermia Systems AB (publ), utvecklar och säljer TRANBERG®|Thermal Therapy System tillsammans med specialdesignat sterilt engångsmaterial för säker, skonsam och effektiv behandling av cancertumörer. Produkterna marknadsförs för bildstyrd laserablation samt för behandling med immunstimulerande interstitiell lasertermoterapi, imILT®. Bolaget har sitt huvudkontor i Lund samt dotterbolag i Tyskland och USA. CLS  är noterat på Nasdaq First North under symbolen CLS B. Certified Adviser: Västra Hamnen Corporate Finance AB, Tel: +46 40 200 250. E-mail: ca@vhcorp.se. Mer information på företagets webbplats: www.clinicallaser.se


Se fullständiga pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag hos Cision News