Bibb Instruments får designpatent i Japan för Endodrill Core Needle

2019-04-01

Medicinteknikbolaget Bibb Instruments får designpatent i Japan för sina produkter Endodrill Core Needle efter att bolaget tidigare fått motsvarande skydd i EU och Kina. Dessa formgivningsskydd gäller till år 2043, enligt ett pressmeddelande.

Därtill ska bolaget under andra kvartalet lansera ett nytt biopsiinstrument, Endodrill Core Needle, som är ett engångsinstrument av typen mellan-/grovnål och kan användas för att ta vävnadsprover i exempelvis bröst, prostata, lever, lymfkörtlar, lunga, bukspottkörtel, sköldkörtel och hud- och mjukdelar. Just nu pågår en utvärdering av instrumentet vid tre svenska universitetssjukhus.

Bolaget uppskattar den potentiella marknaden för styva nålinstrument till cirka 4 miljarder kronor bara i USA och Europa.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire