Alla utfall vad gäller brexit är fortsatt aktuella – Iggo

2019-04-01

Alla politiska utfall vad gäller Storbritanniens aviserade utträde från EU är fortsatt aktuella. Detta enligt finansjätten Axas investeringschef inom räntor, Chris Iggo.

Han bedömer att det är sannolikt att en ny ledare kommer att ha efterträtt Theresa May innan utgången av året, efter att premiärministern aviserat att hon kan tänka sig att avgå när ett avtal är på plats.

Investeringschefen är av uppfattningen att Storbritanniens relation med EU endast kan att avgöras efter att landet lämnat unionen, vilket dessutom kan ta en lång tid att få på plats.

"De diskussionerna kommer sannolikt äga rum med en väldigt annorlunda uppsättning av karaktärer, på båda sidor", förklarar Iggo.

Eftersom brexit är väldigt osäkert är det fortsatt svårt att konstruera investeringsstrategier runt det temat. Utvecklingen på den marknaden anses bero på hur den brittiska centralbanken väljer att hantera de ekonomiska konsekvenserna av ett brexitutfall.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.