Henrik Andersson utses till ny chefsjurist för Holmen

2019-02-08

Henrik Andersson blir ny chefsjurist för Holmen-koncernen. Han kommer närmast från en roll som skattechef på Holmen och ersätter den tidigare chefsjuristen Lars Ericson som går i pension. Henrik Andersson tillträder sin tjänst den första mars 2019. 
– Jag är väldigt glad över att välkomna Henrik Andersson som ny chefsjurist för Holmen-koncernen. Henrik har arbetat brett med bolagsjuridiska, skatterättsliga och finansiella frågor och har en genuin affärsförståelse. Med sin bakgrund och erfarenhet känns därför valet av Henrik Andersson som ny chefsjurist helt rätt, säger Henrik Sjölund, vd och koncernchef för Holmen.

Henrik Andersson är född 1971 och har en juristexamen från Uppsala universitet. Han har specialiserat sig på affärs- och skatterätt och har tidigare varit skattechef på Gambro och Loomis. Sedan tio år tillbaka har Henrik Andersson varit skattechef för Holmen-koncernen.

Henrik Andersson kommer att rapportera till vd och koncernchef Henrik Sjölund och ingå i koncernledningen.

– Det känns inspirerande att ta över stafettpinnen. Jag tror och hoppas att min bredd och bakgrund inom juridik och finans ska kunna vara ett värdefullt bidrag till ledningsgruppen, säger Henrik Andersson.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Hakim Belarbi, PR- och Public Affairs-ansvarig, Holmen, tel. +46 70 482 44 87

Holmens affärsidé är att äga och förädla skog. Skogsinnehavet utgör basen för verksamheten, ett kretslopp där råvaran växer och förädlas till allt från trä för klimatsmart byggande till förnybara förpackningar, magasin och böcker. Skogen brukas för att ge god årlig avkastning och stabil värdetillväxt medan industrin drivs med fokus på lönsamhet och ökad förädling. 2018 uppgick Holmens omsättning till drygt 16 Mdr och antalet medarbetare till cirka 3 000. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap. För mer information besök oss på holmen.com.


Se fullständiga pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag hos Cision News