Sleepo gör tre riktade nyemissioner för att få in 12 miljoner kronor

2019-02-07

E-handelsbolaget Sleepo har kallat till extrastämma för att få igenom tre riktade nyemissioner som totalt ska ge bolaget 12 miljoner kronor. Teckningskursen i emissionerna är satt till 2,18 kronor aktien.

Emissionerna riktas mot en extern investerare samt tre befintliga ägare, en mot bolagets styrelseordförande och en mot nuvarande och tidigare styrelseledamöter i bolaget.

Den externa investeraren som deltar är Lars Lindgren, som erbjuds teckna aktier för cirka 6,5 miljoner kronor. Lars Lindgren äger bland annat ett bolag som producerar möbler och som framöver kommer bli en strategiskt viktig produktleverantör för Sleepo nu när bolaget utvecklar en större andel eget sortiment. Utöver Lars Lindgren riktas emissionen till tre av bolagets befintliga aktieägare, POP Invest, Klein Invest och Gunnar Lind.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire