Peckas Naturodlingar börjar samarbeta med Lidl (uppdatering)

2019-02-06

(uppdatering från och med femte stycket)

Fisk- och grönsaksodlingsbolaget Peckas Naturodlingar har ingått ett samarbete med dagligvarukedjan Lidl avseende försäljning av bolagets kretsloppsodlade tomater. Första leverans till butiker sker idag den 6 februari. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lidl har fler än 180 butiker i Sverige och Peckas Naturodlingars tomater kommer finnas tillgängliga på 101 av dessa.

– Lidl är en av Sveriges ledande aktörer och genom distribution till deras butiker täcker vi nu en stor del av centrala och norra Sverige. Vi kan nu erbjuda våra kretsloppsodlade tomater till ännu fler som efterfrågar våra produkter, något som bland annat har möjliggjorts genom utbyggnaden av vårt växthus och hårt marknadsföringsarbete, säger Peckas Naturodlingar vd Elena Petukhovskaya.

Produktion och leverans av tomaterna till butiker sker idag från Peckas Naturodlingars kretsloppsanläggning i Härnösand. Bolagets ambition och framtida distributionsplan är att täcka den centrala och södra delen av Sverige från lokala kretsloppsanläggningar.

Det är också logistiken som gör det svårt att sälja till Lidl utanför Sverige. Det säger Elena Petukhovskaya i en kommentar till Finwire. Först skall Peckas Naturodlingar sälja till svenska Lidl. Går det bra kan en expansion ske till fler länder, uppger hon vidare. Lidl finns etablerade med butiker över hela Europa.

Peckas Naturodlingar stiger med 7,8 procent efter morgonens nyhet om lansering hos Lidl.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire