Lannebo Komplett steg 3,9 procent i januari, lägre konjunkturoro blev börsbränsle

2019-02-06

Lannebo Komplett steg 3,9 procent under årets första börsmånad, samtidigt som dess jämförelseindex ökade 3,6 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att de främsta förklaringarna till den starka börsen i januari är att oron för en kommande regelrätt lågkonjunktur avtog, att det gjordes framsteg i handelssamtalen mellan USA och Kina, samt att risken för räntehöjningar minskade.

"Konjunktursignalerna visade överlag på avtagande tillväxttakt, men indikatorerna ligger alltjämt en bra bit över recessionsnivåer", kommenterar fondens förvaltningsteam.

Man bedömer vidare att rapportsäsongen för det fjärde kvartalet såhär långt har resulterat i resultat och guidning inför 2019 över förväntan.

Lannebo Vision och Lannebo Europa Småbolag hade den bästa utvecklingen och steg med 9,2 respektive 9,0 procent.

Räntefonderna hade också en bra utveckling under månaden, där Lannebo High Yield Allocation och Lannebo Corporate Bond steg med 0,6 respektive 0,4 procent.

De största innehaven per utgången av månaden var Lannebo Corporate Bond, Lannebo High Yield Allocation och Lannebo Småbolag med portföljvikterna 17,3, 17,2 respektive 12,4 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.