Consensus Lighthouse Asset steg i januari, har dragit ner riskerna något

2019-02-06

Förvaltarteamet bakom Consensus Lighthouse Asset har dragit ner riskerna något, då många av deras favoritinnehav utvecklat sig positivt och nått uppsatta målkurser. Det framgår av en månadsrapport.

Consensus Lighthouse Asset A steg 3,3 procent i januari, mot bakgrund av att marknaden återhämtade sig från höstens börsturbulens.

Från förvaltarhåll bedömer man att det är tydligt att det håller på att ske en inbromsning av konjunkturen.

"Detta gäller framförallt Europa och Kina. I USA håller konjunkturen fortfarande ett bra tempo även om vi kommer att ha lägre tillväxtsiffror även här de kommande åren".

Angående rapportsäsongen är det förvaltarteamets tro att de inledande rapporterna kommer att komma in som förväntat, vilket bedöms ge stöd till aktiekurserna.

Man ser dock att vinstförväntningarna för innevarande år har kommit ned till lägre nivåer. Detta kan å andra sidan ge en lugnare utveckling då risken för besvikelser blir mindre.

Det som kan ge ytterligare skjuts för aktiemarknaden är en lösning på handelskriget, enligt förvaltarteamet. Detta skulle kunna resultera i ytterligare uppgång om 4 till 6 procent från dagens nivåer.

De största fondinnehaven per utgången av månaden var Carlsson Norén Macro Fund, Öhman FRN-Fond och Simplicity Likviditetsfond med portföljvikterna 10,5, 7,3 respektive 6,4 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.