Saku Ylätupa till AIK Fotboll

2019-01-29

AIK Fotboll och den nederländska klubben AFC Ajax från Amsterdam är överens om villkoren för en permanent övergång för den 19-årige finske U21-landslagsmannen Saku Ylätupa och avtalet stäcker sig till och med den 31 december 2022.
– Saku har farten och bollkontrollen som sitt signum och hans egenskaper kommer att hjälpa oss att utveckla vår offensiv. Hans ålder gör att det finns enormt med potential att utveckla och vi är stolta och glada över att vi har nått fram till ett avtal med Ajax och Saku om en gemensam framtid, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.
– Jag är riktigt stolt, glad och exalterad över att skriva på för en så stor klubb som AIK och jag ser fram emot att inleda det hårda arbetet med laget. Jag längtar redan efter att säsongen ska starta, säger Saku Ylätupa.
19-årige Saku Ylätupa, född den 4 augusti 1999, inledde sitt fotbollsspelande i moderklubben LePa och har sedan spelat i FC Esbo, HJK, Klubi 04, RoPS och AFC Ajax. För en längre faktapresentation av Saku Ylätupa, se det bifogade materialet i detta pressmeddelande.
För mer information, kontakta:
Björn Wesström, sportchef (herr) AIK Fotboll
Mobil: 070 – 431 12 19
E-post: bjorn.wesstrom@aikfotboll.se


Se fullständiga pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag hos Cision News