Lundbeck indgår samarbejde med amerikanske Numerate om kunstig intelligens

2019-01-07

Medicinalselskabet Lundbeck har indgået et samarbejde om at forske i nye lægemidler ved hjælp af kunstig intelligens med amerikanske Numerate. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Forskningssamarbejdet med det data-drevne medicinalselskab skal fokusere på at finde lægemiddelkandidater inden for Lundbecks kerneområde, som er sygdomme, der rammer centralnervesystemet.

"Vi tror, at den platform af kunstige intelligens, som Numerate har udviklet, vil hjælpe med at løse nogle af de nuværende udfordringer inden for lægemiddeldesign," udtaler Klaus Bæk Simonsen, underdirektør i Lundbeck, i pressemeddelelsen.

Hverken Numerate eller Lundbeck ønsker at sætte et beløb på samarbejdets omfang, men fortæller dog, at det amerikanske selskab modtager et startbeløb, løbende støtte til forskning samen milepæls- og royaltybetalinger, hvis samarbejdet ender med at munde ud i konkrete lægemidler.

Mads Oddershede
Nyhedsbureauet Finwire