Sleepo tillförs 2 miljoner kronor via konvertibellån

2018-10-26

E-handelsbolaget Sleepo meddelar att flera storägare och styrelseledamöter tillför 2 miljoner kronor via ett konvertibelt lån. Syftet är att stärka bolagets egna kapital och finansiella position, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Räntan är på 5 procent till långivarna och lånet har en tvingande konvertering till aktier vid en för bolaget framtida nyemission. Löptiden för konvertibellånet är fram tills den 31 maj 2019.

Lånet kommer från Fredrik Jung Abbou och Philip Nickolsten (genom Nickolsten Förvaltning AB) samt nytillsatte styrelseordförande Fredrik Palm (genom Brand plus Net AB) samt tidigare styrelseordförande Gunnar Lind. Konvertibellånet är på 0,5 miljoner krononr per ägare.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire