FrontOffice köper aktier i fintech-bolaget FTCS

2017-09-29

Investeringsbolaget FrontOffice har tecknat avtal om att förvärva 1,1 miljoner aktier i Financial Transactions Control Systems Sweden AB, FTCS.

FTCS är ett fintechbolag som har utvecklat en voucherbaserad plattform för att hantera säkra betalningar online. Tanken är att dess antibedrägerimodul skall minska e-handlarens risker kring reklamationer och så kallade "friendly frauds".

I våras erhöll FTCS även tillstånd av Finansinspektionen att ge ut elektroniska pengar samt tillhandahålla betaltjänster, enligt ett pressmeddelande. Bolaget arbetar nu med att stärka organisationen och lansera en ny e-wallet-baserad betaltjänstplattform.

FrontOffice avtalade förvärv motsvarar 3,75 procent av kapital och röster i bolaget. Värderingen var cirka 270 miljoner kronor.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire