Redsense Medical får en första order från ny distributör i Benelux

2017-09-28

Medicinteknikbolaget Redsense Medical har tecknat ett samförståndsavtal och slutförhandlar om ett distributionsavtal med nederländska Dirinco som omfattar Benelux, det vill säga Nederländerna, Belgien och Luxemburg. Distributören kommer att erbjuda bolagets alarmsystem tillsammans med hemodialysmaskiner från Nikkiso och NxStage som Redsense samarbetar med. Det framgår av ett pressmeddelande.

En första order på Redsense-system har redan lagts av distributören. Den första ordern, med ett värde på cirka 7 000 kronor, är för en utvärdering hos en kund.

Det förväntade distributionsavtalet innebär att Redsense byter från en tidigare distributör i Nederländerna samtidigt som bolaget utökar sin marknadsnärvaro i Europa med hela Benelux-regionen.

– Det här avtalet är i linje med målsättningen att förstärka vår marknadsnärvaro i Europa via distributörer som kan sälja Redsense alarmsystem tillsammans med dialysmaskiner från våra samarbetspartners. Dessa kompletta system för hemodialys levererar en mycket hög patientsäkerhet och ger oss därmed en stark position gentemot konkurrerande erbjudanden, säger Patrik Byhmer, vd för Redsense Medical.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire