Hemsö förvärvar äldreboende i Rhein-Main-området i Tyskland

2017-06-29

Hemsö har förvärvat ett äldreboende i Heusenstamm vid Frankfurt am Main till en total investeringsvolym om cirka 220 miljoner kronor. Det är Hemsös elfte äldreboende i Rhein-Main-området.
Äldreboendet innehåller 40 platser, är byggt 1977 och totalrenoverades och byggdes ut 2008. Till den befintliga fastigheten planeras en nybyggnation om ytterligare 16 enkelrum och 30 seniorlägenheter samt en dagvårdverksamhet.

– Fastigheten ligger centralt i Heusenstamm, nära till service och kollektivtrafik med goda förbindelser till Frankfurt am Main. Genom den planerade tillbyggnaden kommer vi att få ett attraktivt äldreboendecentrum för äldre i olika åldrar och med olika vårdbehov. Vi har ett gott samarbete med vår partner och hyresgäst AWO-Hessen Süd, som även driver sex av våra andra äldreboenden", säger Jens Nagel, Hemsös fastighetschef i Tyskland.    

Efter färdigställandet i slutet på 2018 kommer äldreboendet att bestå av 131 platser fördelade på 101 enkelrum och 15 dubbelrum samt 30 seniorlägenheter. Operatören är AWO Hessen Süd. Säljare är Merkur Developing Holding GmbH.
För vidare information, vänligen kontakta:

Nils Styf, VD                                                                                08 501 170 01

Jens Nagel, Fastighetschef Tyskland                                         +49 30 887 062 053
Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Hemsö finns i Sverige, Tyskland och Finland. Hemsös verksamhet kännetecknas av långa hyresavtal och stabila hyresgäster. Tredje AP-fonden är majoritetsägare. Det totala värdet på Hemsös fastighetsbestånd uppgår till 35,0 miljarder kronor. Hemsö har kreditbetyg A- från Standard & Poor’s. Mer information på www.hemso.se


Se fullständiga pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News