SvD Börsplus ger köpråd för Cherry

2016-09-21

Nätspelbolagen har haft det tufft på börsen under det senaste året. Men på Aktietorget finns ett tydligt undantag i form av Cherry. Den aktien har tvärtom rusat och klockar in på plus 130 procent på ett år. Det är inte obefogat och kanske inte ens tillräckligt. Det skriver SvD Börsplus i en färsk analys.

Bilden av det nya Cherry, givet att hela ComeOn förvärvas, är ett bolag med ett börsvärde på drygt 3 miljarder kronor som taktar på en intäktsnivå kring 2 miljarder kronor med 14-15 procents rörelsemarginal, bedömer analyshuset.

"Kombinationen att det går att se okej uppsida långsiktigt och att Cherry i det korta perspektivet har bra möjligheter att visa hög vinsttillväxt gör att man kan köpa aktien på dagens nivå. Huvudägaren Morten Klein har visat prov på skicklighet då Cherry manövrerat från en rätt utsatt position för några år sedan till att bli en av de större spelarna i branschen. Det lovar gott för framtiden. Rådet blir köp", skriver SvD Börsplus som vid en räkneövning får ett motiverat värde på 193 kronor per aktie. Det är en potential på drygt 30 procent mot aktuell kurs.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire