Oboya får order i Australien och Nya Zeeland värd 6 miljoner kronor

2016-09-21

Oboya Horticulture Industries dotterbolag Combipot har tecknat avtal om att leverera produkten "Potatopot" för hemmaodling till en återförsäljare i Nya Zeeland och Australien. Ordervärdet uppgår till cirka 6 miljoner kronor fram till 2019. Avtalet avser i dagsläget enbart en produkt men bolaget arbetar med att etablera även vårt övriga sortiment. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det är glädjande att vi nu fått ett riktigt genombrott på den australiensiska och nya zeeländska marknaden. Avtalet avser i nuläget enbart en produkt och uppgår till 6 miljoner kronor under tre år. Marknaden i Australien och Nya Zeeland är mycket intressant för oss och vi kommer att intensifiera arbetet med att sälja in andra produkter. Det är också positivt att vi får försäljning i de normalt svagare andra och tredje kvartalen, vilket jämnar ut våra säsongsvariationer", säger Mikael Palm Andersson, vd för Oboya Horticulture Industries.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire