KO har stämt Tourn avseende reklamidentifiering

2016-09-21

KO, Konsumentombudsmannen har lämnat in en stämningsansökan till Patent och Marknadsdomstolen där Tourn är med som svarande part. Målet gäller en prövning om reklamidentifiering bland sponsrade inlägg i blogg och Instagram, vad som anses vara tydligt och tillräckligt nog. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det finns inga skadeståndsanspråk i denna prövning och vi ser inte att denna prövning ska kunna påverka vårt resultat och verksamhet framöver. Jag anser att vi har gjort rätt för oss, då vi varit i dialog med Konsumentverket kring just detta samarbete och rättat oss efter deras synpunkter omedelbart. Tydligen ville de ändå pröva detta i domstol", säger Robin Stenman, vd i Tourn. Han tillägger att bolaget välkomnar prövningen då branschen behöver tydligare riktlinjer kring reklamidentifiering.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire