Icon Oil korrigerar sin ansökan till Bergsstaten – ska samarbeta med Igrene

2016-09-21

Icon Oil med dess dotterbolag Anso har korrigerat sin ansökan till Bergsstaten från att tidigare varit både olja och gas till att nu enbart gälla olja, säger gruv- och prospekteringsprofilen Karl-Axel Waplan till Dalarnas Tidningar.

Igrene som är noterat på Aktietorget reagerade den 16 september när det framkom att Icon oil med dotterbolaget Anso ansökt om sju prospekteringstillstånd av olja i Siljansringen där fyra av Ansos ansökningarna konkurrerade med Igrenes verksamhet. Bolaget uppmanade då Icon Oils styrelseledamot i Igrene att avgå.

Karl-Axel Waplan säger att de av misstag ansökt om prospektering av både olja och gas. Han tillägger att företaget vill samarbeta med Igrene om prospektering i SIljansringen.

"Vår förhoppning är att kunna samarbeta med Igrene. Vi har inte gått bakom ryggen på Igrene, säger Waplan som personligen förklarat Ansos oljeintresse för Igrenes styrelseordförande Olov Blumenberg och hoppas att allt är utrett", säger han till Dalarnas tidningar.

Iconoil Group äger idag 5,2 procent av aktierna i Igrene som just nu genomför en nyemission med företrädesrätt. Igrene vill ta in 23,4 miljoner kronor. Teckningstiden pågår fram till den 30 september.

Karl-Axel Waplan har tidigare varit chef för gruvföretaget Northland Resources som slutligen gick i konkurs.

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån FinWire, @FinWire