Analysguiden höjer rekommendationen för Pharmacolog till köp (öka)

2016-09-21

En lyckosam sommar för Pharmacolog har burit frukt i form av två skarpa kundavtal. Kommersialiseringen av DrugLog är i sin linda men potentialen är betydande. Värderingen är låg och med avtal på plats höjer vi rekommendationen till köp från tidigare öka. Riktkursen sätts till 20,80 kronor. Det skriver Aktiespararnas Analysguiden i en uppdragsanalys daterad den 19 september. Analysen har gjorts av Niklas Elmhammar på Jarl Securities.

Pharmacolog har sedan Analysguiden inledde sin bevakning i våras genomfört en framgångsrik företrädesemission. Utöver två klara kundkontrakt har bolaget även offentliggjort tre pågående utvärderingsavtal.

"I jämförelse med andra mindre medicintekniska bolag i likartad fas ser värderingen klart attraktiv ut. Det ska understrykas att vi ser ett behov att fylla på kassan inom en snar framtid. Årets framgångar stärker dock korten inför en kommande kapitalisering. Vår rekommendation höjs till köp", skriver Analysguiden.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire