Invent Medic erhåller formellt patentgodkännande i USA

2016-09-20

Medicinteknikbolaget Invent Medic har nu erhållit ett formellt patentgodkännande i USA avseende bolagets produkt TVS, Tension Free Vaginal Support och dess användande. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget erhöll den 8 juli ett så kallat "Notice of Allowance" från det amerikanska patentverket USPTO och har nu erhållit ett formellt godkännande av patentet. USPTO kommer publicera det godkända patentet idag den 20 september. Patentet är giltigt till och med 29 december 2030.

– Patentgodkännandet från det amerikanska patentverket är mycket betydelsefullt för bolaget. USA är en av de största marknaderna för Invent Medic. Detta i kombination med att vi erhållit ett "Intention to Grant" från det europeiska patentverket medför att vi är på god väg mot ett starkt skydd av bolagets produkt och dess användning, säger Invent Medics vd Karin Bryder i en kommentar.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire